Tijdstip van planten

In principe kunt u het hele jaar door een haag aanplanten, maar de beste tijd om en haag te planten is het najaar vanaf oktober. Het koelere, vochtige weer en de nog relatief hoge bodemtemperatuur zijn ideaal voor de ontwikkeling van de wortels. Ons advies is om niet te gaan planten bij extreme weersomstandigheden. Hieronder enkele situaties wanneer het niet verstandig is om aan te planten:

    • Plant niet als de grond bevroren is of als het vriest overdag.
    • Plant niet als de bodem doorweekt is met water (modderig) of als er plassen water staan op de plek waar de haag moet komen.
    • Plant niet bij extreme hoge temperaturen (boven de 30 graden).

Planten in pot

Planten in pot kunt u jaarrond planten (met uitzondering van extreme weersomstandigheden) omdat deze een volledig ontwikkeld wortelstelsel hebben.

Planten met kluit

Planten met kluit zijn planten die gerooid worden met grond rondom de wortels. De wortelkluit wordt voorzien van een gaaslap. Deze gaaslap hoeft er met het planten niet afgehaald worden want de gaaslap verteerd vanzelf. Planten met kluit kunnen geplant worden vanaf oktober tot mei. Deze planten moeten in de rustfase zijn voor het verplanten. De planten moeten eerst nieuwe wortels vormen als ze geplant zijn. Omdat de weersomstandigheden voor de wortelontwikkeling beter zijn in het najaar en vroege voorjaar worden deze planten geleverd in de periode oktober tot mei.

Prijzen plant in pot en met kluit

Planten in pot zijn altijd duurder in aanschaf dan planten met kluit. Dit komt doordat bij potgekweekte planten meer arbeid en materiaal in zit ten opzichte van planten met kluit. Planten met kluit worden gerooid uit de vollegrond, voorzien van een jute gaaslap en direct vers geleverd.

Bekijk ons aanbod haagplanten

Haagplantenkopen.nl heeft meerdere soorten winterharde en wintergroene haagplanten. Bekijk ons aanbod en kies welke haagplanten het beste bij uw wensen passen. Weet u niet zeker welke haagplanten geschikt zijn voor uw tuin? Neem dan gerust contact met ons op. 

Assortiment wintergroene en winterharde haagplanten: